Başlangıç > Genel > DİSK: Gerginlik İstemiyoruz, Unutkan Bir Toplum Olmadığımızı Göstermek İçin Taksim’de Buluşuyoruz

DİSK: Gerginlik İstemiyoruz, Unutkan Bir Toplum Olmadığımızı Göstermek İçin Taksim’de Buluşuyoruz

1 Mayıs 77DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Komitesi Başkanı Musa Çam, İstanbul Valisi Muammer Güler‘in “Taksim’e izin vermeyeceğiz” yönündeki açıklamalarına cevap verdi: Sayın Vali’yi sakin olmaya davet ediyoruz. Ülkemizde yeteri kadar gerginlik konuları varken, yapılan açıklamalarla toplumu germenin doğru olmadığına inanıyoruz. Sadece İstanbul halkının değil Türkiye’nin yüreğinin bizimle atacağını biliyoruz. İnanıyoruz ki, Sayın Vali de bu yasal, haklı ve meşru hakkımızı kullanmamız için gerekli kolaylıkları sağlayacaktır.” 1 Mayıs’ta göğsümüzü “UTANÇ DUVARI”na siper ediyoruz!..

Sayın Vali’yi sakin olmaya davet ediyoruz.

Ülkemizde yeteri kadar gerginlik konuları varken, yapılan açıklamalarla toplumu germenin doğru olmadığına inanıyoruz.

İstanbul’da üç miting alanı olduğunu biliyoruz. O nedenle her yıl İstanbul Valiliği’ne bu yerler için başvurularda bulunup, gerekli izinleri aldıktan sonra mitinglerimizi gerçekleştirdik.

Ancak bu yıl, 77 Katliamı’nın 30. yılıdır.

1 Mayıs 1977’de 500 bin kişi 1 Mayıs işçi sınıfının uluslararası Birlik-Mücadele-Dayanışma gününü kutlarken saldırıya uğramış ve 36 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir.

Bugün, ülkemizde yaşanan siyasi katliamlar ve saldırıların başlangıcında bu büyük provokasyon vardır.

Onlara borcumuz var!

Bizler, bu ülkenin aydınlık ve onurlu insanları, aydınları, sendikacıları, emekçileri, işçileriyiz…

Bizler bu ülkenin vicdanıyız!

  • Yarım kalan bayram sevincini tamamlamak,
  • 36 yurttaşımızı öldükleri yerde çiçeklerimizle anmak,
  • Saldırının ilk başladığı Sular İdaresi Binası’na (UTANÇ DUVARI’na) göğsümüzü dönerek, dikkatleri bu katliama çevirmek, unutturmamak, TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını sağlamak,
  • Bütün dünyada olduğu gibi 1 Mayıs’ın bayram ve resmi tatil ilan edilmesini talep etmek,
  • 1 Mayıs bayramımızı kutlamak, için saat 13:00’de TAKSİM’DE OLACAĞIZ!

Sadece İstanbul halkının değil Türkiye’nin yüreğinin bizimle atacağını biliyoruz.

Haydi Türkiye “unutkan bir toplum olmadığımızı” gösterelim!

Bugün yaşanan tüm faili meçhullerin, saldırıların, sendikalara, işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerine, sosyal güvenlik haklarına, sağlığa, kıdem tazminatlarına, yani iyi olan, güzel olan herşeye yapılan saldırıların ve 12 Eylül darbesinin başlangıcı olan 1 Mayıs 1977 saldırısını yeniden hafızalara taşıyalım…

İnanıyoruz ki, sayın Vali de bu yasal, haklı ve meşru hakkımızı kullanmamız için gerekli kolaylıkları sağlayacaktır.

Kategoriler:Genel Etiketler:
  1. Figen Sabuncu
    1 Mayıs 2007, 11:30

    Sizleri Hollanda danizliyorum ve size destek verdiğim halde sizleri şiddetle kınıyorum. Demokrasilerde özgürlükler sınırlıdır. Sosyal demokratlığın doğasında kurallara uymak vardır. Unuttunuz mu bunu? İzin verilmediği halde neden Taksim’e yürümek istediniz NEDEN ???? Haklı olduğumuz konumlarda bu milleti germeye ve haksız düşürmeye hakkınız yok.

    SİZİ ŞİDDETLE KINIYORUM.

  2. Figen Sabuncu
    1 Mayıs 2007, 11:33

    Umarım yorumumu yayınlarsınız. Kendinize değil Türkiye için çalışın ayıptır bu millete günahtır yazıktır. Bizler birey olarak 2 miting dede bize gösterilen yerlerde toplandık ve ses getirdik. Nedir bu hırsınız ülkeyi kaosa sürüklemek hangi birimize yarar getirecek. Siz yoksa sisli havayı seven kurtlardan mısınız ? Demokratik tepkilerinizi efendi gibi yerine getirmenizi beklerdim sizden. İşte sizler bu şekilde provokatif olaylar yapınca haklı olan halkı bir anda haksız konumuna düşürüyorsunuz. Ayıptır yahu… Yoksa siz karşı tarafa mı çalışıyorsunuz ? Bu ülkedeki kaos’tan işçi hangi faydayı sağlayacak. Ya biz sade vatandaşlar. Yuh olsun size yahu.

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın