Başlangıç > Genel > TİHV: Hak ve Özgürlükleri Tehdit Eden Müdahalelere Karşı Demokrasiyi Savunmaya Çağırıyoruz

TİHV: Hak ve Özgürlükleri Tehdit Eden Müdahalelere Karşı Demokrasiyi Savunmaya Çağırıyoruz

tihvGerekçesi ne olursa olsun, temel hak ve özgürlükleri tehdit eden bu tür müdahaleleri tasvip etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrım yarattığını ve bir kısmını düşman saydığını düşündüğümüz söz konusu açıklamada yer alan yaklaşımdan da büyük kaygı duyuyoruz. Türkiye’deki tüm kişi ve kuruluşları demokrasiyi savunmaya ve demokratik yollarla çözüm aramaya ve gerçek demokrasinin kurulması için verilen mücadele içinde yer almaya ve dayanışma içinde bulunmaya çağırıyoruz.

TİHV’NİN AÇIKLAMASI

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu, 28 Nisan 2007 tarihinde Adana’da yaptığı toplantıda aşağıdaki değerlendirmenin kamuoyuna açıklanmasını kararlaştırmıştır.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan ve 12 Nisan 2007 tarihli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın basın toplantısında ifade edilen görüşlerin devamı niteliğindeki bu “Basın Açıklaması”nı Türkiye’nin sivil siyasal yaşamına yönelik 1960’dan bu yana gerçekleşen beşinci askeri müdahale olarak değerlendiriyoruz.

Gerekçesi ne olursa olsun, temel hak ve özgürlükleri tehdit eden bu tür müdahaleleri tasvip etmiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında ayrım yarattığını ve bir kısmını düşman saydığını düşündüğümüz söz konusu açıklamada yer alan yaklaşımdan da büyük kaygı duyuyoruz.

Ülke sorunlarının; bu tür müdahalelerden medet ummadan ve toplumda gerilim yaratmadan, dinci bağnazlık ve ırkçılıktan uzak, siyasete daha fazla katılmanın yollarını açarak çözülebileceğine; böylece demokratik yapının daha da güçleneceğine inanıyoruz.

Türkiye’deki tüm kişi ve kuruluşları demokrasiyi savunmaya ve demokratik yollarla çözüm aramaya ve gerçek demokrasinin kurulması için verilen mücadele içinde yer almaya ve dayanışma içinde bulunmaya çağırıyoruz.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı, bu çabaların içinde yer almaya kararlıdır.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı

Yönetim Kurulu

Kategoriler:Genel Etiketler:
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın